طاها مهاجر

تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست / راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش

طاها مهاجر

تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست / راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش

طاها مهاجر

سلام علیکم و رحمة‌الله

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم‏
«وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ وَ الَّذینَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَریم‏» سوره الأنفال، آیه ۷۴

هدف غایی در جامعه‌ی مبتنی بر آموزه‌های اسلام، جامعه‌ی هجری می‌باشد لذا تبیین مفهوم «هجرت» ضرورت دارد.
«هجر» ریشه‌ی حبشی دارد که در فارسی به آن «کوچ» گفته می‌شود. مبدأ تاریخ اسلام نیز بر هجرت نهاده شده است. ارزش در اسلام در مقابل انسان متمدن غربی در «مهاجر» بودن، و پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند که مهاجر کسی است که از گناهان هجرت کنند.
روش‌شناسی در اسلام مبتنی بر دوگانگی یا «ثنویت» است. اسلام دینی است که برای رسیدن به توحید از ثنویت آغاز می‌کند: «لا اله» «الا الله».  در روش‌شناسی توحید، تمام باطل را حذف و نفی می‌کنیم و به جای آن، تمام حق می‌ماند. به این ساز و کار، روش توحید می‌گویند.اسلام در روش‌شناسی، مؤلفه‌ی «هجرت» از آن انگاره‌ی منفی به انگاره‌ی مثبت می‌باشد یعنی هجرت از باطل به حق؛ «هجرت در ثنویت باطل و حق با ولایت».
اندیشه‌پژوهان می‌توانند سؤالات و شبهات خود در مطلب مورد نظر مطرح فرمائید. ان‌شاءالله در وقت مناسب به سؤالات و شبهات شما عزیزان پاسخ خواهم داد.
با تشکر

محمد سالار راوندی

دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات
پیوندها

لیبرالیسم Liberalism

دوشنبه, ۲۷ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۴۴ ب.ظ

اروپاییان و آمریکایی‌ها از واژه‌ی لیبرالیسم تعریف واحدی دارند که در مقابل سوسیالیسم یا چپ که دخالت شدید دولت در امور اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه را معتقد است، به کار می‌رود. 

لیبرالیسم | اباحه‌گرایی


لیبرالیسم مکتب اعتقاد و اصالت به Liberty مابه‌ازای واژه‌ی اباحه است که از ریشه‌ی لاتینی Liber به معنای {آزاد و رها} مشتق شده است. البته لیبرتی با آزادی فرق دارد و منظور از نهضت آزادی، نهضت آزادی زنان و جنبش دانشجویی آزادی‌خواه، لیبرتی است.


مبانی ایدئولوژی لیبرالیسم، ابتدا در قرن 17 میلادی توسط جان لاک بیان شد که بعدها این مکتب مبتنی بر فلسفه‌ی لسه‌فر در اواخر قرن 19 میلادی ظهور و بروز یافت. لسه‌فر عبارتی فرانسوی به معنای «بگذار هرچه می‌خواهد انجام دهد.» می‌باشد. فلسفه‌ی لسه‌فر به چیستی، چرایی و چگونگی این موضوع می‌پردازد که «انسان اجازه دارد هر کار می‌خواهد انجام دهد» و در این راه هیچ امر و نهی شرعی و غیرشرعی را برنتابد. غرب در هیچ‌گاه نتواست جامعه‌ای منطیق بر لسه‌فر بسازد که در آن امر و نهی عرفی و قانونی نیز نباشد.


از فلسفه‌ی لسه‌فر بود که اصالت اباحه موضوعیت پیدا کرد. اصالت اباحه یا لیبرالیسم، تبیین انگاره‌ای است که چون بشر را «رها» می‌داند، پس همه چیز برای او «مباح» در نظر گرفته می‌شود، و «حلال» و «حرام»، «مستحب» و «مکروه» نفی می‌گردند.


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی