طاها مهاجر

تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست / راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش

طاها مهاجر

تکیه بر تقوا و دانش در طریقت کافریست / راهرو گر صد هنر دارد توکل بایدش

طاها مهاجر

سلام علیکم و رحمة‌الله

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم‏
«وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ وَ الَّذینَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِکَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَریم‏» سوره الأنفال، آیه ۷۴

هدف غایی در جامعه‌ی مبتنی بر آموزه‌های اسلام، جامعه‌ی هجری می‌باشد لذا تبیین مفهوم «هجرت» ضرورت دارد.
«هجر» ریشه‌ی حبشی دارد که در فارسی به آن «کوچ» گفته می‌شود. مبدأ تاریخ اسلام نیز بر هجرت نهاده شده است. ارزش در اسلام در مقابل انسان متمدن غربی در «مهاجر» بودن، و پیامبر اکرم (ص) فرموده‌اند که مهاجر کسی است که از گناهان هجرت کنند.
روش‌شناسی در اسلام مبتنی بر دوگانگی یا «ثنویت» است. اسلام دینی است که برای رسیدن به توحید از ثنویت آغاز می‌کند: «لا اله» «الا الله».  در روش‌شناسی توحید، تمام باطل را حذف و نفی می‌کنیم و به جای آن، تمام حق می‌ماند. به این ساز و کار، روش توحید می‌گویند.اسلام در روش‌شناسی، مؤلفه‌ی «هجرت» از آن انگاره‌ی منفی به انگاره‌ی مثبت می‌باشد یعنی هجرت از باطل به حق؛ «هجرت در ثنویت باطل و حق با ولایت».
اندیشه‌پژوهان می‌توانند سؤالات و شبهات خود در مطلب مورد نظر مطرح فرمائید. ان‌شاءالله در وقت مناسب به سؤالات و شبهات شما عزیزان پاسخ خواهم داد.
با تشکر

محمد سالار راوندی

دنبال کنندگان ۵ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
آخرین نظرات
پیوندها

سوسیالیسم Socialism

شنبه, ۱۵ مهر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۵ ب.ظ

مفهوم سوشیالیتی برگرفته از واژه‌ی لاتینی socialitas به معنای گرد هم آمدن دوستانه، زندگی اشتراکی با دیگران و پرهیز از زندگی فردی می‌باشد. 

Socialism

مبانی نظری تفکر سوسیالیتی می‌توان در دکترین‌ها و آموزه‌های عهد عتیق پیدا کرد؛ آن‌جا که خداوند اسرائیل در محبت به ابناءاش می‌گوید: «ای‌ همه‌ی تشنگان‌ نزد آب‌ها بیایید، و همه‌ شما که‌ نقره‌ ندارید بیایید بخرید و بخورید. بیایید و شراب‌ و شیر را بی‌نقره‌ و بی‌قیمت‌ بخرید. چرا نقره‌ را برای‌ آنچه‌ نان‌ نیست‌ و مشقّت‌ خویش‌ را برای‌ آنچه‌ سیر نمی‌کند صرف‌ می‌کنید. گوش‌ داده‌، از من‌ بشنوید و چیزهای‌ نیکو را بخورید تا جان‌ شما از فربهی‌ متلذّذ شود. گوش‌ خود را فرا داشته‌، نزد من‌ بیایید و تا جان‌ شما زنده‌ گردد بشنوید و من‌ با شما عهد جاودانی‌ یعنی‌ رحمت‌های‌ امین‌ داود را خواهم‌ بست.‌ [عهد عتیق؛ کتاب اشعیا؛ فصل 55، آیه 1 الی 3]» و یا در قوانین زندگی، برای ترسیم مانیفست (بیانیه) دارایی اشتراکی به صراحت آمده است که: «از انگورهای‌ تاکستان‌ دیگران‌، هر قدر که‌ بخواهید می‌توانید بخورید، اما نباید انگور در ظرف‌ ریخته‌ با خود ببرید. همینطور وقتی‌ داخل‌ کشتزار همسایه‌ خود می‌شوید، می‌توانید با دست‌ خود خوشه‌ها را بچینید و بخورید، ولی‌ حق‌ داس‌ زدن‌ ندارید. [عهد عتیق؛ سفر تثنیه؛ فصل 23، آیه 24 الی 25]» بنابر این آموزه‌های یهود در فلسفه‌ی سوسیالیتی و اشترک چیستی و چرایی به شکلی تبیین شده که داشتن دارایی به سوی دارایی اشتراکی نیل نماید؛ بر همین مبنا بود که کارل مارکس محتوم (ثابت) تاریخ طبیعی تمدن را، حرکت به سمت جامعه‌ای که مفهوم اشتراک را تحقق بخشد، می‌داند.

مفهوم سوشیالیتی برگرفته از واژه‌ی لاتینی socialitas به معنای گرد هم آمدن دوستانه، زندگی اشتراکی با دیگران و پرهیز از زندگی فردی می‌باشد. 

ایدئولوژی سوسیالیسم Socialism، مکتبی است که اصالت را به جمعیت در مقابل فردیت می‌دهد. این ایدئولوژی همه‌ی آحاد جامعه را به لحاظ شأنیت یکسان می‌پندارد. مارکس به عنوان نظریه‌پرداز این ایدئولوژی با استفاده از اندیشه‌ی سوسیالیست‌های تخیلی، فلسفه‌ی هگل و نظریه‌ی ارزش مبادله‌ی ریکاردو، ساخت یک جامعه را بر اساس آرمان سیاسی برابری می‌داند، به طوریکه معتقد است اقتصاد به عنوان زیربنای جامعه باید بر اساس تینت «از هر کس با توجه به تواناییش به هرکس بر اساس سهمش» پایه‌ریزی شود. او در بالاترین و کامل‌ترین مرحله‌ی تکامل سوسیالیسم یعنی جامعه‌ی کمونیست، تنیت نهایی جامعه‌سازی را «از هرکس طبق تواناییش به هرکس با توجه به نیازش» می‌داند. مبتنی بر این اصول، ادوارد برنشتاین، سوسیالیسم را چیزی جز اِعمال دموکراسی در اقتصاد {سنگ بنای جامعه} نمی‌پندارد. کسانی که خود را چپ یا سوسیالیست می‌دانند، پیش از انقلاب در ایران کمونیست‌ها و مارکسیست‌ها بودند و بعد از انقلاب، نام‌شان به جبهه مشارکت تغییر کرد.

ایدئولوژی سوسیالیسم همانند ایدئولوژی لیبرالیسم در سوپر پارادایم اومانیسم می‌باشد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی